Over ons

Samenwerken, vertrouwen en ontdekken zijn nauw met elkaar verbonden!

Daarom moet de school op de eerste plaats een veilige plek zijn. Alleen dan komen de kinderen tot maximale ontwikkeling.

Binnen de Ter Cleeff is er veel ruimte en aandacht voor de individuele behoeften van kinderen

Partners

 • Buitenschoolse opvang

  We werken samen met 6 organisaties die buitenschoolse opvang (bso) verzorgen. Deze organisaties halen onze leerlingen op aan het einde van de schooldag.

 • Stimuleren van creativiteit

  We werken nauw samen met organisaties die een aanbod verzorgen binnen de school, zoals MuziekLab en HART-Kunst- en Cultuureducatie.

 • Natuurwijsheid

  De kinderen van de groepen 6 en 7 gaan een deel van het schooljaar naar de schooltuinen waar ze natuuronderwijs krijgen. Hier mogen ze hun eigen bloemen en planten kweken.

Voor- en tussenschoolse opvang

De overblijf wordt buiten de school om geregeld met Kinderopvang Op Stoom. Ouders/verzorgers dienen zelf contact op te nemen met de organisatie en hun zoon of dochter aan te melden.

Naschoolse opvang

Leerlingen van onze school maken gebruik van verschillende externe instanties die dit bieden. U kunt hierover contact opnemen met:

 • Op Stoom – BSO Ter Cleeff
  Tel: 06 11 09 18 10
 • De Schuylenburght
  Tel: 023 526 68 86
 • Hero Kindercentra
  Tel: 023 512 39 20
 • CompaNanny Ripperda
  Tel: 023 525 16 21
 • Sportfever Sport BSO
  Tel: 023 210 03 00
 • Knutselkookclub Haarlem – Kook BSO Haarlem
  Tel: 06 17 44 94 78

Historisch Haarlem

Het schoolgebouw

Ons prachtige schoolgebouw uit 1929 is een icoon in de populaire Kleverparkbuurt. Hier hebben al vele soorten onderwijs ooit onderdak gevonden. Het klassieke gebouw heeft in de afgelopen jaren een grootschalige renovatie gehad. Zo is het weer helemaal voorbereid op de toekomst!

Ruïne

Kasteel Ter Kleeff

In het noorden van Haarlem, buiten het oude centrum, liggen de Haarlemse Stadskwekerijen. Hier zijn nog de ruïnes te zien van het oude kasteel Ter Kleeff,  een voormalig bouwwerk dat dateerde uit de dertiende eeuw. Kasteel Ter Kleeff was de plek voor veiligheid en ook voor het vergaren van kennis. Voor ons is het een mooie verwijzing naar een stukje Haarlemse geschiedenis en hetgeen waar wij de naam van onze school aan te danken hebben.

Scroll to top