Nieuw gezicht: Tom Spits

Ik ben Tom Spits, getrouwd met Jose Tromp en trotse vader van 3 volwassen kinderen. Vanaf mijn 25ste werk ik al met veel plezier en passie in het onderwijs eerst als leerkracht en daarna als adjunct-directeur in het PO. Tevens ben ik/heb ik/was ik directeur van een internaat i.c.m. met teamleiderschap in het VO (VMBO).

In 2009 ben ik weer teruggekeerd in het basisonderwijs eerst als directeur van de Wilgenhoek (3 jaar) en later van de Beatrixschool (8 jaar), beide scholen van Spaarnesant. Naast mijn directiefunctie, heb ik op 3 verschillende scholen gewerkt als interim-directeur. Tot een van deze scholen behoorde ook de ter Cleeff school (van mei 2017 t/m januari 2018).

Per 1 augustus werk ik nu als directeur op de Ter Cleeffschool. Ik ben inmiddels 61 jaar en heb heel bewust voor deze school gekozen om als directeur mijn loopbaan hier af te ronden. De belangrijkste reden is dat deze school volop in ontwikkeling is met een enorm gemotiveerd team waar ik nu al trots op ben. De ter Cleeffschool is de grootste school van Spaarnesant, gelegen in een prachtige wijk, een school met een grote potentie en met een populatie die mij aanspreekt. Ik wil graag leidinggeven aan de 3 adjunct-directeuren met een integrale verantwoordelijkheid voor hun eigen team.

Als leidinggevende heb ik geleerd dat verbinden/verbinding cruciaal is voor elke organisatie, zeker ook voor een basisschool. Verbinding leidt tot betrokkenheid, vertrouwen en stabiele relaties. Dit is wat mij betreft de bindende en beslissende factor.Een van meest krachtige visies voor een basisschool is mijn inziens gebaseerd op de woorden hoofd, hart en handen. Deze woorden staan voor cognitie, inlevingsvermogen en creativiteit.

De visie hoort telkens terug te klinken in alle beleidstukken en in uitvoering van dat beleid in de dagelijkse praktijk. De dagelijkse praktijk wordt weerspiegeld in gedrag van het personeel, de kinderen en de ouders.

Tot slot… Samen met de 3 teamleiders, IB, leerkrachten, leerkrachtondersteuners, administratie en de conciërge zijn wij elke dag hard aan het werk om een fijne en aantrekkelijke school te zijn waar het woord “kwaliteit” hoog in het vaandel staat en waar kinderen tot een brede ontwikkeling kunnen komen.