Hoofdgebouw

Ter Cleeff ligt midden in de Kleverparkbuurt, aan het Santpoorterplein, in het gebouw van de Tweede Haarlemse HBS uit 1929. De school is vernoemd naar Huis Ter Kleef.

Wij zitten hier sinds september 2007. Na een grote verbouwing is het gebouw een prachtige school voor basisonderwijs geworden. Bijna alle leerlingen komen uit de wijk. In het gebouw bevinden zich 22 leslokalen, een teamkamer, een gymzaal voor de kleuters en kamers voor directie, intern begeleiders, administratie en de congiërge. Wij zijn trots op de grote, mooie hal waar iedereen ’s ochtends binnenkomt. Verder hebben wij een grote, veilige speelplaats en een aparte, grote gymzaal. Ons gebouw wordt ook gebruikt door de buitenschoolseopvang en een peuterspeelzaal.

Dependance

Ter Cleeff heeft veel leerlingen. Omdat de hoofdlocatie hen niet allemaal kan huisvesten, hebben wij een dependance aan de Korte Verspronckweg voor de groepen 7 en 8. Hier hebben wij de beschikking over zes leslokalen, een teamkamer en een gymzaal. Wij delen het gebouw met anderen, maar hebben een eigen grote speelplaats, fietsenrekken en een aparte ingang.